Nieuw!

Nu actief: mijn planning

Met mijn planning kun je zelf lessen inplannen voor het hele schooljaar. Plaats lessen vanuit het keuzemenu eenvoudig in mijn planning en creëer hiermee je eigen jaaroverzicht. Je vindt mijn planning onder het kopje leerlijn.

Elke week nieuwe lessen!

In het lesoverzicht vind je een selectie van de lessen van de vernieuwde methode Uit de Kunst tekenen & handvaardigheid. Er zijn diverse lessen beschikbaar voor groep 1 t/m 8. Elke week komen er nieuwe lessen bij.

Welkom bij
Uit de Kunst
!

Naar het lesoverzicht

Blijvend up-to-date!

Uit de Kunst tekenen & handvaardigheid is een digitaal programma. Dat zorgt ervoor dat we de methode permanent actueel kunnen houden.

Wat kun je van ons verwachten?

Elke week komen er nieuwe lessen bij. Daarnaast voegen we regelmatig nieuwe voorbeeldwerkstukjes toe om de lessen nog inspirerender te maken. Er komen ook nog functies bij in de software. Zo wordt het straks mogelijk om een leerlijn te volgen. Met onze basisleerlijn behandel je door het leerjaar heen eenvoudig alle beeldaspecten en materialen. En natuurlijk worden op basis van de evaluaties de lessen zo nodig aangepast.

Tips voordat je begint met je eerste les

Je kunt zelf een keuze maken uit de beschikbare lessen. Kijk daarbij ook gerust naar lessen van voorgaande leerjaren. Mogelijk zijn er lessen die aansluiten bij een thema of onderwerp waar je mee bezig bent. Vooraf kun je de les even doornemen om de opbouw te leren kennen. Bij elk onderdeel vind je onderaan de pagina didactische aanwijzingen, bijvoorbeeld gerichte vragen die je aan de klas kunt stellen of tips om de kinderen op weg te helpen in hun creatieve proces. Een uitgebreidere handleiding van de methode vind je hier:

Naar de handleiding

Met jouw feedback maken we het nog beter

Bij de afsluting van een les vind je altijd de mogelijkheid om een evaluatie in te vullen. Wij zijn erg benieuwd naar je feedback op de lessen. Daarmee kunnen we de lessen en de software nog beter en praktischer maken. Heb je verder behoefte aan bepaalde thema's of technieken? Laat het ons weten!